Nadat het pand van De Oude Jongensschool in 2012 door Van Beers Hoogeloon BV werd gekocht, heeft Efficio Groep contact met hen en de gemeente opgenomen om te polsen welke mogelijkheden er voor de bestemming van het pand waren. 

De verbouwing trok de aandacht van geïnteresseerde ondernemers. Daardoor kende de verhuur van de flexkantoren een vliegende start. Begin 2016, nog ruim vóór de officiële opening, namen de eerste ondernemers al hun intrek in De Oude Jongensschool. Op vrijdag 30 september 2016 opende Fons d’Haens, toenmalige wethouder in de gemeente Bladel, De Oude Jongensschool. Bij de opening waren ruim 300 ondernemers uit De Kempen aanwezig.

Het concept van De Oude Jongensschool is een fijne plek waar voor ieder soort ondernemer ruimte is om prettig te kunnen werken. Zowel alleen als samen met anderen.

Samenwerken met andere ondernemers gaat binnen De Oude Jongensschool hand in hand met samen werken. De samenwerking tussen Efficio Groep, Van Beers Hoogeloon BV en Ontwerpbureau Kleur M heeft dan ook de basis gelegd voor wat nu in De Oude Jongensschool gerealiseerd is.